Valborg

Ja då var det alltså valborg, och ikväll ska jag bara tvätta. Ska vara med patrik också så klart, han lär väl vara här om någon timme. Det blir gött och då ska han få fixa min dator.

Idag fick vi sluta kvart i 1 då vi bara hade halvdag. Men det var jäkligt chill för det var inga studenter där idag. Så vi hade frukost rast på 45 minuter och lunch på en timme. Var ju ändå inge folk som handlade nästan.

Just nu så ser det ut som ett bomb nedslag på mitt golv. Kläder,sängkläder,handdukar och bagerikläder över allt. Ska som tvätta idag så det ligger i högar över hela golvet. Det hindrar min tänkta dammsugning. Men det får jag väl ta ikväll då istället.

Det dras pengar från min mobil utan att jag vet varför. I måndags drogs det 25 kronor. och idag efter att jag fyllt på pengar drogs det 25 kronor igen. Hur ska jag få reda på vad det är som drar pengar? Vad jag vet så har jag inte gjort något som gör att det ska göra det. Jag blir irriterad, har förlorat 50 spän på det där på 4 dagar. Måste försöka få bort det så det inte dras hela tiden.

Ta det lungt

Dagen rullade på som vanligt. Jag trivs förutom den sista 1 1/2 timmen. Känns som att tiden står stilla, men i slutet av dagen fick jag lära mig kassan. Nog för att jag behöver mer träning, men det ska nog gå som smort snart. Fast det jobbiga är att räkna fram hur mycket dom ska ha igen. I morgon går vi bara till 1, halv 2 tiden.

Hur som helst skulle jag tvätta idag, min tvätt tid börjar kl 5 och jag var nära på att glöma bort det så halv 6 kom jag på att jag hade tvätt tiden. Så 20 i sex var jag nere hade någon redan tagit min tid. Här är det så efter en timme, alltså kl 6 så får någon annan ta tiden. Men det hade ju inte gått en timme och det såg ut att vara tvättat ett tag. Nu så gjorde det inte så mycket för som tur var så fanns det en tid i morgon. Jag måste som sagt tvätta då jag bara har typ 2 rena tröjor kvar och inga handdukar bland annat. Jag är smått irriterad på att dom inte kunde vänta. Tänk om det är någon som slutar kl 5 och inte har hunnit hem. Hade det inte funits en tid i morgon så hade jag suttit kvar där nere och när dom väl kommit ner sagt att det är min tid och dom får ta sina saker och dra.

Är det någon som hört norges bidrag till eurovision songcontest?  Jag tyckte då låten var ganska skön, speciellt refrengen då. http://www.youtube.com/watch?v=TOBVBD1-iBU&feature=related

Andra dagen

Idag har det också gått bra. Fram till 1 tiden flyger bara timmarna fram. Det har varit lite mer att göra på eftermiddagen idag. Men från halv 3 till kvart över 3 har jag ändå bara suttit på en bänk och gjort nada. Då tycker jag verkligen att dom kan släppa hem oss. Sandra som är på fikum som också är ett cafe på universitetet fick gå halv 3 eftersom dom heller inte hade något att göra. Men oss ska dom hålla in i det längsta. Idag kom också matilda tillbak till mitum, hon ville inte vara på nk för hon tyckte det sög. Allt hon sa var precis så som jag och mirre upplevt det också, fast än fast det var långt ifrån perfekt tyckte jag att det gick att vara där. Jag har varit med om värre så, än fast det var jäkligt jobbigt att vara där ibland.

Hm ja det ser då ut att bli halvdag på torsdag i alla fall, och till helgen far vi till patriks morsa. Det blir nog bra det :)

Första dagen

Idag var det första tagen på praktiken, nu så är jag på mitum. Det är väl helt okej där, trevlig personal och så. Men problemet är ju att jag får ju inte baka något. Jag har fixat mackor och slevat upp makaroner och krov idag. Det är allt, och när lunchen var slut kl 1 fanns det inget mer att göra. Så från klockan 1 till halv 4 har jag bara stått där. Dom andra har inte heller haft något att göra igentligen så det är inte så att jag inte har tagit för mig arbete. Jag tycker lika gärna att dom hade kunnat släppa hem mig lite tidigare. typ vid 2 kanske, eller i alla fall halv 3.

Jag skar mig i alla fall på en kartong idag igen. Trodde det var över när man lämnade NK :)

Hur som helst så var jag där 20 minuter innan jag skulle börja. Så jag satt där utanför och läste metro.

Aja det finns väl inget mer att säga tror jag :)

Segare än segast

Min dator är störande seg. Vist den blev lite segare när jag bytte till mobilt bredband men det gick att leva med. Men sen mitt viruskydd gick ut så har den blivit segare än segast. Jag misstänker att det är virus som gör det. Så jag längtar tills patrik nån gång kommer och formaterar om datorn och fixar virus skydd så den blir normal igen. Just nu är det nästan bara jobbigt att sitta vid den. Fast lika seg som Mirres är den dock inte :)

Jag sitter och funderar på när jag måste kliva upp i morgon. Jag börjar halv 8 och det tar väl kanske 30-40 min att cykla dit. Men kvart över sex kanske? Ja det får nog bli så. I alla fall i morgon så får man se om det räcker med att man går upp halv 7 senare.

Ne nu funderar jag på att spela lite tv spel. Har tråkigt nanting, men pratade i alla fall med hannah ikväll. Vi pratade i 40 min och tiden bara flög fram. Kändes som max hälften. Men vi snackade lite om brännbolls yran och så. Det blir nog party då. Ska bli intressant och se om det är så livat som dom framställer det i tidningarna. Nog vet jag att det brukar va det, men ändå så har tidningarna en tendens att krydda på det lite.

bye

Söndag och sol

Idag så var jag över till jessica och vi for och kollade på en lägenhet åt hannah nu när hon själv inte kan göra det när hon är söderöver. Den var ganska nice, dock väldigt gul då alla tapeter var gul/oranga och även alla köksluckor. Sen så luktade det inrökt för dom som bodde där rökte. Men den var ändå helt okej.

Sen satte vi oss och gungade lite i solen. Gick in till jessica för att hon skulle äta och sen så satte vi oss på hennes balkong och solade tills jag trog hem.

Sen så har det då inte hänt så mycket mer. Var och handlade på ica med bara 1kronor 5kronor och en 10krona.
Haha det är nästan lite pinsamt att stå där och betala med massa mynt.

Nu har jag i alla fall väldigt tråkigt och vet inte vad jag ska hitta på. I morgon är det i alla fall första praktikdagen på mitum. Jag är nästan lite små nervös. Men det ska väl gå bra.


Student 2009

Igår kväll var som sagt jessica här och vi åt tårta och kollade på film. Jag var riktigt trött där på slutet men man var ju tvungen att se klart filmen.

Idag for jag på stan vid halv 3 tiden och gick omkring och kollade. Köpte även en klänning till studenten, så då var det bort gjort. Sen när jessica slutade jobba vid halv 5 tiden gick vi omkring och kollade lite tills vi gick på macdonalds och åt middag. Vi satt kvar där ganska länge innan vi orkade röra oss till buss stationen där jessica skulle fixa en sak.

Sen bar det hem till mig. Vi ska snart äta lite tårta och ikväll blir det väl robinson skulle jag tro :)

Det har i alla fall varit jäkligt fint väder ute dag. Det gillar vi :)


Sista dagen idag.

Ja idag var det sista dagen på nk. Det känns ganska skönt att få byta ställe, men samtidigt hade det nästan kännts bäst att vara kvar de där susta  4 veckorna. Vi fick även göra en prinsess tårta innan vi for för att ta med oss. När vi skulle göra den fråga Angelika om vi kunde göra prinsesstårta och sen så påbekade hon att vi hade 25 minuter på oss. Under praktiken har vi inte fått göra en hel tårta själv. Det är som att dom tror att vi inte kan, sen var det som att hon trodde att vi skulle ta längre tid på oss. Det tog en kvart att göra dom, fast vi kan göra det änu fortare. Men nu skulle vi visa en praktikant från serveringen som också var där sista dagen och skulle få ta med sig en tårta hur man skulle göra. Plus att vi tog tid på oss när vi dekorerade. Aja så hur som helst så har jag en hel tårta i min kyl. Bara att komma och äta.

Jag for även från praktiken två och en halv timme där vid 8 tiden. Skulle på skolan och göra nationella provet i engelskan. Det är inte omöjligt att det blir ett G, känndes som att det gick ganska bra. Fast ioförsig tyckte jag det första året också. Sen så har jag ju lyssna delen kvar som nästan är svårast för man hör fan inte vad dom säger på bandet dom spelar upp. Men hur som helst så handlade det om bra och dåliga saker med datorer. Typ mina datavanor, vad jag gör, risker, posetiva saker och hur mitt data andvändande ser ut om 10 år. Kort vad jag skrev var typ att jag tyckte det posetiva och bra var att jag hänger med i vänners liv och värden genom att läsa bloggar och tidningen på nätet. Att det här med bloggandet var bra för då kunde även min familj se vad som händer i min vardag då jag inte bor hemma. Att man kan sitta och prata med varandra över msn och lätt nå varandra. Att jag kan bli lugn då jag lyssnar på musik som man lätt kan få tag på genom nätet. Att jag snabbt kan göra skolarbete och få tag i information. Det negativa var att man lätt kunde sitta för länge och att data spel kunde lätt skapa ett beroende,Ja inte för mig då men kanske för andra och att man kanske inte träffas och pratar så mycket i det verkliga livet då man kan göra det på datorn.Sen till slut att jag inte trodde att jag om 10 år kommer sitta lika mycket vid datorn för då har jag nog en familj och jobb och inte lika mycket tid för datorn. 

Hm ja men det var typ lite av det där jag skrev om.  

Ne nu blir det talang, bye

Villken tur

Idag var jag och köpte bal biljetterna, och jag hade tur för det var de två SISTA. Så dom bakom mig i kön fick inga.
Kan man säga något annat än TUR TUR TUR.

Annars så har dagen flytit på bra. Mirre var ju inte där och jag tror nästan att det blev lite mer att göra då när man var mindre folk. Eller det blev ju bara en mindre men ändå, I morgon är det sista dagen där. Det känns både skönt och lite jobbigt att byta ställe. Var och presenterade mig på mitum idag och de komande fyra veckorna ska jag jobba 7,30-15,30

I morgon är det också engelska prov som gäller, så då måste man gå några timmar från praktiken.

Jag hade ju tänkt köpa mig en majblomma idag men inte såg jag då nå barn ute. Inte ens vid ica och de senaste två dagarna har det ju kryllat. Jaja jag kanske ser dom i mogon.

Undra vad man ska hitta på nu då. Folket är upptagen med sina praktiker och det fanns inte så mycket mer vid datorn att göra. Lägger jag mig för att se på tv så somnar jag väl :)

Majblommor

Tänkte bara säga att det kryllar av barn som säljer maj blommor. Igår tror jag dom var 10 st utanför ica teg och massor är på stan också. Jag har fått säga nej jag har inga pengar ett antal gånger.
Som idag utan för ica var det 3 st pojkar som sålde. Så när jag skulle gå in där fråga en kille om jag ville köpa en majblomma. Jag sa att jag inte hade några pengar på mig och då sa han: Men du ska ju handla.
Så jag fick förklara att jag bara hade kortet på mig.

Men nån dag ska jag se till att jag har lösa pengar och köpa en blomma.

Två dagar kvar

Då var det alltså två dagar kvar av praktiken. Eftersom att jag sov 4 timmar i natt så kändes det som att jag hade grus i ögonen och det var väldigt jobbigt att kliva upp. Det var kallt som fan ute och jag kände det att den här dagen kan nog inte annat än bli väldigt jobbig. Men faktiskt är det så att dagen har flytit på riktigt bra, det gick fort och eftersom det är kort onsdag så slutade vi 11.10. Vi har även ätit en hel del rulltårta eftersom dom hade en beställning på 200 st, Men det är gott med färsk rulltårta.

I morgon blir det till att köpa balbiljetten. Fick veta idag att det fanns 20-30 biljetter kvar så det blir till att skynda sig.

Att hitta en studentklänning går inte heller bra :(

Jag tog en liten taktik vila idag på en timme och under den tiden drömde jag en mindre trevlig dröm. Jag drömde att det var en 10 gangsters som skulle döda varandra och den siste som var kvar i livet vann en stor summa pengar. och på nått sätt så var jag varje person som blev dödad. Så gång på gång så vart ju jag dödad då på alla de möjliga sätt. Jag kan då säga det att det är inte så roligt.

Tillbak

Nä nu är det väl dags att dra igång med bloggandet igen. Praktiken har satt igång igen efter lovet och det är sista veckan på NK för nästa ska jag vara på mitum. Hm ja jag hade väl inge mer att säga om praktiken.

Idag fyller farfar år så då är det precis en månad kvar tills jag själv fyller år.Det är nu tjatet börjar från patrik om vad jag önskar mig i födelsedags present, och som vanligt vet jag inte vad jag vill ha av han. Jag sa i alla fall att nu efter tre år så känner du väl mig så bra så du borde veta vad jag vill ha.
som svar får man: du får fan säga vad du vill ha, så jag får en bra uppfattning av vad du vill ha!
okej han lät surare än vad han var.

Nu har jag fixat väskan till balen och så har jag bestämt vilka skor jag ska ha. Så nu är det typ smycken och sånt som ska fixas. Sen måste jag också komma på vad jag ska göra med håret.

ne nu blir det desperata husfruar

Påsklovet

Jag har haft noll ork och inspiration att skriva men nu får det bli ett inlägg ändå.

Torsdag: Då blev det inte så mkt annat än att åka buss till Vilhelmina. 

Fredag: Vad jag kommer ihåg var jag typ bara hemma och kramades med Patrik, på kvällen var vi hos Ulf och tapetserade lite och såg på talang och film.

Lördag: For jag,Patrik,Ulf, Pappa och Isak ut och fiskade. Det var varmt och skönt ute men den enda som fick fisk var Ulf, en röding till och med. Sen for alla utom Ulf till farmor och farfar och åt påskmiddag. 

Söndag: Då for vi på fisketävling. I år fick ingen av oss fisk och inga bra vinster heller. Pappa vann en ful broderad tavla och Isak en godis påse. Men vi hade det ganska bra ändå men det hade kunnat vara lite soligare ute. Sen blev det påsk middag och på kvällen såg jag på Robbinson.  

Måndag: Jag sov ganska länge och efter att ha duschat och så for jag och Patrik över till Ulf och spelade lite risk. Ulf vann och efter det blev det en promenad. På kvällen så såg vi på Marley and me. Jag höll även på att mosa Puma. Hon låg under täcket och liten som hon är så såg jag inte att hon låg där då jag la mig ner. Fast hon verkade ta det bra :) 

Idag: Gick ner på aspvägen ganska tidigt. Det var varmt och skönt men nu har det blivit mulet och det var inte lika skönt andra gången jag var ute. Har i alla fall varit förbi stenmans. V 31-34 och hembygds lördagen är spikade. Sen skulle dom höra av sig senare om två veckor till i juli + att det lär bli ströjobb i serveringen. Jag vill då jobba så mycket som möjligt. Men jag har ju i alla fall lite jobb. Många verkar inte ha hittat något än. 

har ni  fått sommarjobb?

Det luktar

Det luktar cigarett rök i min lägenhet och det kommer väl från trapphuset för där luktar det mycket. Men jag tror det luktar så mycket för att någon röker i dennes lägenhet.

I dag har jag och Mirre gjort sådär en tusen marsipan kycklingar. Jag var väldigt väldigt less efter ett tag.

Idag är det fin vädret också. Det regnar en hel del, riktigt härligt.

Men men något mer hade jag väl inte att komma med.

Huvud värken

Dagen flöt på ganska bra än fast jag hade jäkligt ont i huvet. Det började igår kväll med lite små ont, när jag vaknade i morse hade jag fortfarande ont och under dagen har det bara blivit värre. Fast jag vill inte lägga mig i sängen och vila heller för då somnar jag och det är jobbigt. Men i alla fall idag måste vara första gången vi inte har brist på jobb. Jag åt också en väldigt god beskvi med nöt krokant tryffel i stället för smör kräm. Och på tal om smörkräm så gör dom den då av smör och mjukglass mix. Inte för att jag vet hur andra gör men jag tro inte alla andvänder mjukglass mix i.

Man blir väldigt torr om händerna också då man måste tvätta sig hela tiden. På lovet ska jag smörja in händerna mycket så man slipper vara torr. På underarmarna har jag till och med fått utslag eftersom jag är så torr.

Nu håller jag på att tvätta också, Bagerikläderna blir ju väldigt skitiga så jag måste tvätta var tredje dag eftersom jag bara har tre tröjor. Byxorna klarar sig tack vara förklädet men lika bra att tvätta dom också när man ändå håller på. Sen blir det lite röd tvätt och sånt också. Men käns så "töntigt" att slänga in en tvätt med 3 plagg.

Svåra beslut

Jag vet inte alls vad det ska bli av mitt liv efter skolan. För några år sen trode man inte att man skulle säga det här men JAG VILL INTE SLUTA SKOLAN. I sommar har jag ju i alla fall sommar jobb, hur mycket vet jag inte men jag hoppas att det är en hel del.  Men till hösten då? ska man bli arbetslös eller måsta ta ett jobb man verkligen inte vill ha. Sen börjar jag bli osäker på om jag ska stanna i umeå eller mellan landa i vilhelmina och se vart vinden tar en. Rätt som det är så blir man fast där men för mig känns det inte så illa. Piteå skulle jag kunna tänka mig att testa bo i, fast sen så vet jag inte. Tycker att det är jobbigt att det är 3 månaders uppsägningstid på lägenheten. Bäst av allt skulle väl vara att ha kvar lägenheten fast hyra ut den till någon kompis under sommaren och tills man vet om man får något jobb här eller inte.Det här suger.

Praktiken känndes i alla fall lite bättre idag.  

Snart kommer Åbäket och Mirre hit, och vi kanske ska fara och spela biljard. Synd bara att det är överdrivet dyrt :P

Igår och idag

Igår var jag och hannah ut en sväng på stan, vi gick på dressman där hon köpte en födelsedags present till hennes brorsa och sen gick vi på café station och fikade. Efter det hade vi som inget att göra på stan så vi for på ica och handlade middag.så vid middags till stekte jag quorn wokade grönsaker och till det lite tahi nudlar, men i stället för att andvända sur söt sås som vi annars brukar hade vi köpt en paprika/chili creme fraiche. Det funkade det med och nog var det lite sting i den alltid. När jag ändå tar upp middag så kan jag säga att idag ska det ätas bullens pilsner korv med hemma gjord potatis mos och en kokt majskolv.

Jaja det var det. Sedan såg vi på kalle och chokladfabriken och efter det blev det robbinsson.
Sen när hannah varit förderev jag kvällen med lite poker som gick minde bra. Fast jag har ju haft flyt nu ett tag så som vanligt brukar det ju ändras.

Den här dagen kommer bestå av tvättande och sen tror jag inte det händer så mycket mer. Får väl se om man hittar på något med hannah.

I morgon är det som sagt praktik igen, och jag känner verkligen inte för det. Jag har svårt att se att dom kommer ge mig bra betyg. För vad kan dom få se att vi kan då det enda vi igentligen får göra är att stryka ut sylt på tårtor och dekorera pajer och bakelser med bär. På tidigare praktik platser har man då haft det man gjort, ibland har det nästan kännts som att dom her över en hel del på praktikanterna för att slippa göra det själva. Men är är det helt annorlunda. Det är kanppt som att dom vill att vi ska göra något för dom vill göra det själv på deras sätt.

Men det har ju "bara" gått en vecka. Kanske så blir det bättre :) Måste då säga att jag tror inte det blir nogon mer lunch där. Jag är sjukt less på mackor till både frukost och lunch, för det är de vi får där

Bara ont

Hela veckan har jag haft ont på 3 ställen samtidigt.
I högra örat, finns väl inte så mycket att säga men jag har då ont i alla fall.

I en visdomstand, eller alltså i tandköttet. Antingen håller det sista av tanden på att växa ut eller så är det en infektion. De andra gångerna det har växt har jag tyckt det var sådär lite små skönt. Men nu gör det enbart ONT ONT ONT och det gör ont att äta och det gör ont att öppna munnen mer än att prata.

Sen i högra sidan av halsen. Jag är ganska säker på att det sitter i halsmandeln. Det känns speciellt när jag sväljer men annars också. Det är även ömt där om jag tar utanpå halsen där halsmandeln sitter.

Så nu så här efter en vecka så är jag jäkligt less.

men nu är det i alla fall helg.

Snart helg

Snart är det helg igen och det känns något skönt. Nog för att det enda jag bokat in i helgen är tvätt tid på söndag.

Men så till praktiken då, vi har rullat arraksbollar till guds förbanelse. Ne men riktigt många i alla fall och jag har lärt mig att rulla två samtidigt. Inte mot bordet utan i handen. Fast lite störd blir man då angelica och emelie står och säger att det inte är så jätte noga hur dom ser för dom ska ändå doppas i choklad och rullas i strössel sen så det syns inte om det är lite små skarvar och sånt på dom. Fast sen så kommer Pelle och säger att vi måste vara mer noga och blablabla. Han gör alltid så. Kommer och visar oss hur vi ska göra som han gör än fast de andra sagt något helt annat. Ne men i stort sett är det ganska bra. Men vist finns det en del att klaga på, men det orkar jag inte göra.

Och just det jag halkade där i trappen idag. Tur att ingen såg men skönare har man varit med om. Det blev väl något blåmärke och så.

I natt så drömde jag en mindre trevlig dröm, Jag har inte kommit över den änu. Men om vi ska ta det "snabbt"
Jag blev tvångsgift med en äldre mycket sargad och handikappad man. Om ni tänker er han i hannibal filmen som blev typ biten av hundarna och sitter i rullstol. Ungefär så fast inte riktigt så vidrig men nästan. Han hade också massa sånna där biffiga män som gjorde som dom blev tillsagda. Och jag behöver väl inte säga att jag hatade att vara gift med han han var ju inte nice på något sätt och inte snäll heller. Jag ville rymma men med dom där männen vid hans sida gick det inte bra. Men hur som helst så var vi i ett stort köpcentrum en dag och hanns män gjorde något ärende åt han där och jag skulle ta med han på toaletten. Så jag for med han så långt ner i köpcentrumet och så långt bort man kunde komma i en snirklig koridor som ingen såg ut att bruka vara i. Änu mindre den mörka gamla toan jag låste in han i för att dö där.Han kunde ju inte ta sig där ifrån då han satt i rullstol och inte kunde röra sig och ingen hittade han heller. Resten är lite suddigt men hur som helst så blev jag sedan på rymmen från polisen och då hände det en hel del saker. Tydligen så lärde jag mig trolla lite, men det orkar jag inte skriva om. Det andra delen är ganska komisk, men inte det där med min "man" då. Det var en sån där obehaglig dröm som känns lite för verklig.

nu ska man väl förbereda sig för sängen. bye :)

Inte trött alls

I morse var det jäkligt jobbigt att kliva upp. Jag tänkte att åh jag kan ligga och dra mig ett tag men då skulle jag säkert ha somnat om och försovit mig så jag tvingade mig upp ändå. Men dagen rullade på ganska bra och det gick relativt fort.

Annars har det verkligen inte hänt mycket idag. Hade tråkigt då jag kom hem så jag spelade lite poker och vann 60 spän. fast sen då jag kollade på tv så råkade jag somna och nu är jag verkligen inte trött så det kommer inte gå bra att somna ikväll så jag kommer nog vara jätte trött i morgon.

Ja men det var väl allt. Nu ska jag se på grays anatomy.
god natt

RSS 2.0