Skolarbete

Jag och Hannah sitter här och gör skolarbete. Jag har två frågor kvar och sen är jag klar :)
konstigt nog så känner jag mig lite småtrött än fast jag inte har gjort mycket annat än sovit idag. Ja det blir väl skola i morgon och på tisdag då sen är man ledig resten av veckan igen :) tänka sig vad slappt där är nu.

Ska sluta tjata

Nä jag ska sluta tjata om min gårdag och min mindre smickrande bakisdag. Men tack vare mitt tillstånd idag så missade jag min tvättid. Och det var mindre bra för jag har snart slut på rena kläder. Ska ner till tvättstugan och jag hoppas det finns en tid snart.

Ska även dra mig till ica nu så man får någon mat i magen. Känns ganska tomt där.


Så ni vet

Med tanke på förra inlägget så lät det som att jag var redigt full igår. Jag måste bara påpeka en gång till att så var inte fallet. Jag kände mig nästan nykter då jag kom hem och jag drack inte speciellt mycket igår heller. Men det var länge sen jag drack så det kanske är därför jag mått dåligt idag. Jag blev faktsikt förvånad av att jag ändå mått så dåligt idag.

Jag lever

Ja jag gör faktsikt det, fast först nu då när klockan har hunnit bli fem. Jag har mått dåligt idag vill jag lova, har haft fruktansvärt ont i huvet. Jag är ingen person som brukar få det dagen efter. Men idag hade jag värsta migrän huvudvärken. Plus att jag mådde illa, och inte att glömma halsbränna de lux också. Halsbrännan har inte ens gått över än. Det blev lite bättre efter jag tog en samarin men jag tror den har slutat hjälpa nu.

Vet inte om man ska skriva det här i en blogg som föräldrar läser i men whatewer. I morse då jag vaknade kände jag mig lite illamående. Men inte så farligt ändå, man har varit med om värre. Tänkte kliva upp för att dricka lite vatten då jag kännde mig något uttrokad. Men när jag ställer mig upp så känner jag hur illa måendet blir värre. Tillslut så känner jag att det är påväg upp och jag måste rusa till toan, får nätt och jämt upp toalocket medan jag håller för munnen och sen så kommer det. Problemet är bara att jag inte han huka mig ner, så brottomt var det. Så först så kom det lite överallt, och jag kan säga det. Jag har aldrig i mitt liv spytt så mycket. Fattar inte hur allt kan rymmas i magen. Så jag tyckte lite synd om mig sen då jag fick torka spya både från toalett och golv. Nu låter det som att jag var jätte full igår men så farligt var det faktiskt inte. Det har varit värre så att säga ;)

Vi började kvällen på böleäng hos Jessica och Camilla. Där spelades det två sorters ölspel, musiken flödade och folket var glada. Sen runt halv 11 for vi in till stan. Där minglade vi bland folk,träffade Vilhelmina bor och hade det trevligt. Och till ni som såg att jag ramlade i parken. Det var faktiskt på grund att jag vrickade foten i mina högklackade skor och inte för att jag var full :)

nä men det får vara allt för den här gången. Blir nästan lite illamående igen då jag börjar tänka på gårdagen och alkohol.

I love u


Grattis på morsdag

T-shirt bränna

Jag har också bränt mig lite i solen idag, mest i nacken och på armarna. Men jag är alldeles blek längst upp där T-shirten legat på. T-shirt bränna nästa.

Bristande kommunikation i förhållandet

Patrik var tydligen helt ovetande om att jag skulle ut och sup ikväll. Så går det när man inte bor tillsammans, eller ens i samma stad. Eller så går det också så då det mest är han som surrar i telefon. Han hade ju också vetat om han hade läst min blogg någon gång :) Nu är det ju inte så att han har något emot att jag far ut.

Nä då ska man snart fara till böleäng då.

Sol och mer sol

Det är jäkligt fint väder ute och jätte varmt. Vi drog in till stan vid 11? tiden skulle jag tro. Där har vi bara gått omkring och mest suttit i SF parken och solat.

Mycket skönt. och senare så blir det party på böleäng :)

Dagens äventyr

Det började med att vi for till öppningen av only, men jag tycker inte det var något speciellt där så jag köpte inget. Sen fördrev vi lite tid på stan medans Camilla vaknade och gjorde sig i ordning för att komma och hämta upp oss. Vi for först till Ica nära brevid universitetet för jag skulle in på Mitum och hämta mina jobbar skor.... Men där blev vi också stående i en och en halv timme. Vi fick nämligen inte igång bilen igen. Så först försökte vi ringa runt till folk och fråga om någon hade till att komma och hjälpa oss. Jag ringde bland annat Patriks bröder men dom hade börjat dricka och hade ändå inga startkablar. Sen så frågade vi lite folk på parkeringen, men ingen av dom hade startkablar heller. Till slut efter hundra år fick vi hjälp av en lite mysko person. Ja men vi fick hur som helst igång bilen igen efter det. Så då rullade vi till strömpilen. Men eftersom Camilla inte vågade stänga av bilen igen blev det bara ett snabbt besök. Medans Jessica kutade in på systemet gick jag till Vero moda. Fast hittade som inget. Sen blev det tillbak till stan igen, fast bara jag och Jessica den här gången. Vi satt oss och lyssnade lite då indianerna spelade och sen gick vi på Hm där hon köpte ett par jätte fula sol glasögon ;)

Sen cyklade vi hem och jag tog en sväng förbi ica först för jag behövde handla toalett papper. Men tror ni jag kom ihåg att köpa det när jag väl var där? det blev en hel del andra saker men inte det jag kom dit att handa för. Jag har nada papper här hemma och jag hoppas jag inte behöver gå på toa på ett tag för jag orkar verkligen inte fara dit igen nu.


Godmorgon

Jag har vaknat upp med en täpt näsa, ont i huvet och smått ont i halsen. Underbart!

Planering inför morgondagen

Okej så här ser morgondagen ut.. Sovmorgon men inte överdrivet lång eftersom vi ska träffas utanför Mirre kvart i 10 för att sedan vara in på stan. Vi ska vara där till öppningen av den nya only butiken i stan, de första 200 som handlade skulle vist få en present. Så vi ska se till att vara av de 200 första, för något lär man väl hitta. Men sen är det nog slut på shopping utöver det som jag ska handla för presentkortet. Jag tror inte min ekonomi tillåter nå mer shopping.

Sen ska vi ta bilen ut till strömspilen, där ska det inhandlas alkohol och mat till grillningen på lördag. Sen så ska vi kolla lite på vero moda och sånt. Tusan också, det kanske måste handlas något där också. Men ja jag får väl leva på grillkroven jag köpte idag. Förstår inte riktigt varför, jag tvivlar på att jag kommer äta upp dom. Tog 2 till middag och blev nästan illamående sen. Nä grillkorv är ingen höjdare, ingen annan korv för den delen heller. Sen hade jag tänkt att få camilla att svänga förbi universitetet så jag kan hämta mina skor jag glömt där. Ja det var den dagen det,

Ikväll så var Mirre och Jessica här, började med att vi såg på tv och slutade med att vi städade. Så nu är det ganska fint här. Har även gjort lite mer på svenska uppgiften jag har, fast fastnade på fråga 5 om robinson crouse. Måste ta ett snack med Hannah i morgon som också ska göra de där frågorna och höra vad hon har att säga om det.

Ja det var väl allt för denna gång :)

Studentklänningen.


När jag ändå är igång med att visa kläder tänkte jag att jag skulle ta och visa hur min studentklänning ser ut också.
så här är den, och nu hade jag tänkt börja på Svenskan igen. Än fast min hjärna går segt för att jag är trött,och varje ljud är ett störningsmoment.

Skor & shorts




Så det här är 3 saker av det jag köpt idag. Bikinin hittade jag inte så jag kan inte visa den. Men den var i alla fall rödrutig :)


Minus Tusen

Ja då var jag alltså 1000 kr fattigare..
Jag har köpt mig två par skor
En bikini och ett par shorts.
Sen så har jag även köpt mig en biljett till studentskivan, och så har jag handlat lite middag. och det där här har gått på 1000 spän. Sen så har jag även köpt en slips till Patrik som han ska ha på balen, fast det var ju från hanns egna pengar. usch vad pengar det kommer gå den här månaden med allt som ska göras.

Jag har varit runt på stan nästan hela dagen, sen var jag förbi och pratade med Hasse och Sverre, det blir  ett Vg i kurserna med dom.

Don Quijote

Ikväll har jag gjort klart Svenska delen om Don Quijote, nu har jag bara om robinson cruose, oliver twist och det skvallrande hjärtat kvar. Historien om det skvallrande hjärtat tycker jag då inte om, jag stör mig på den.

I morgon är det redan torsdag. Jag tycker det är jobbigt att jag inte har min tid för samtalet förens kvart i 3, jag hade gärna haft den runt 11-12. Men efter det blir det nog stan, och jag hade tänkt köpa en biljett inför studentskivan.

Ja klockan är snart 12, tror jag ska börja på Robinson Cruose delen innan jag går och lägger mig.

God natt

Onsdag

Idag har jag haft en enda lekton, som dessutom bara jag och Maria var på. Sen fick jag vänta ett tag medans hon var på sin andra lektion så jag hade något att äta med. Efter vi ätit så gick vi in till stan och kollade runt lite där. Vi käkade en mjukglass också och det var allt. Så vad gör man resten av dagen då?

Sen har jag inte nå mer lektioner på hela veckan, ska bara förbi skolan en snabbis i morgon för att det är samtal med Hasse och Sverre. Tror det ska pratas om praktiken och betygen.

Sen så är man ledig, och fredagen hade jag tänkt ägna åt shoppa.

Dröm nr 3

I natt så drömde jag den tredje drömmen om balen. Den här gången så drömde jag att jag kom till frisören som skulle fixa mitt hår kl 4, alltså en timme före sjävla balen. Det blev otroligt stressigt och till råga på allt så ringde jag till Patrik som sa att han inte tagit sig från sin farsa i badviken än så att han skulle inte kunna dyka upp.
Jag börjar tro att det inte är meningen jag ska gå på balen.

Idag kollade jag lite på skor, hittade ett par jag blev lite sugen på. Men jag får helt enkelt se hur det blir, var ju inte riktigt sånna jag var ute efter.

Vett och Etikett

I morse var vi på en föreläsning om vett och etikett inför balen. Nog så lärde man sig en del alltid, tydligen så är det fint att inte dricka upp det mousserande vinet vi får. Han gämförde också mat med kärlek och sa att man ska sluta då det är som bäst. Med det menade han att mat inte är till för att äta sig proppmätt. Tydligen ska man inte få överföd av kärlek också.

Sedan skulle vi dansa vals. Jag, Jessica och Camilla flydde fältet då det var dags att byta partner. Det räcker med att skämma ut sig inför en man känner, men det får räcka och att byta partner till någon okänd kändes inte roligt. Nu vet jag i alla fall hur man dansar vals. Men att göra det själv var en annan femma.

Annars så hade vi bara lite svenska idag. Svenska är enda lektionen vi ska ha i fortsättningen, eller det är väl nästan bara jag och nå få till som ska ha det. Samhälls ska vi ioförsig också ha, men där ska vi bara se på film och ha betygs snack.

nu blir det lite bilder från helgen.


perry den busiga filuren



Som ni ser var båda kissarna fastspända i ett rep, det blev då en dragkamp om vart dom skulle


Sedan blev det till att grilla flinta stek, men först så......


Var grabbarna tvugna att montera ihop grillen


Tillslut så blev det mat i alla fall och Peter och Matti kom förbi ett tag


Tillslut en bild på Puma i hennes favorit ställe... Garderoben, där älskar hon att vara.

Balder

Dagen började med att jag först vaknade kl 7 och kände mig jätte pigg, men eftersom jag inte började förens 10,20 och hade bestämt mig för att sova till kl 9 så somnade jag om ändå. Men då när jag vaknade igen vid 9 så var jag helt plötsligt jätte trött. Jag skulle alltså ha gått upp kl 7 ändå.

Vi gjorde verkligen inte mycket att göra på skolan idag. Men vi fick i alla fall "rösta" inför eu valet. Bara på skoj då förstås och sen ska dom se om umeås skolor tycker likadant.

Efter det trog vi runt lite på stan, jessica hämtade sin balklänning, en del köpte biljetter till studentskivan och sedan bestämde vi oss helt spontant för att äta taco buffe på balder. Så då gjode vi det till middag, vi var ett gäng på 6 stycken och det var mycket trevligt. hoppas det blir mycket skoj nu med klassen de sista dagarna.

Hade tänkt ladda upp bilder från i helgen också men det vill som inte funka så får väl ta det senare då.
bye


Helgen (lördag)

Ja men jag sa ju att jag skulle skriva lite om helgen i förra inlägget. Jag kommer inte ihåg så mycket mer än det vi gjorde i lördags. Men då tog vi i alla fall ut våra katter till patriks farsa i deras stuga. Vi har funderat på att göra det förut men har aldrig blivit av. Men nu gjorde vi det i alla fall, vilket inte gillades speciellt mycket av katterna. I alla fall inte Puma, förs och främst skulle dom få hälsa på Perry som är farsans hund. Så fort Perry kom för lära fräste Puma till och hoppade till i famnen när jag höll i hon. Vilket resulterade i att hon skallade mig på hakan och jag skrapade även hakan på hennes halsband så det började blöda. Och resten av dagen morrade Puma så fort hon fick syn på hunden.

Med Spike gick det lättare, han var ändå lite intresserad av hunden. Han gick även fram och kollade lite närmare om än det var ett staket mellan dom. Men han varken fräste eller morrade. Perry däremot var lite besviken på att han inte fick leka med dom.

Vi gick även ner med dom till stranden, där råkade puma få vatten på tassarna när en våg sköljde upp vilket inte var poppis, Puma hoppade till och började sedan morra åt vattnet. Hon morrar väldigt mycket den där kissen, hon kanske tror hon är en hund. Jag tror båda katterna var otroligt lättade då dom kom hem.


Senare på kvällen for vi hem till Robert och Erika och grillade. Det blev ganska sen middag innan vi hade monterat upp deras nya grill. Men det var mysigt fast det var himla kallt att sitta ute och äta. Deras altan låg i skugga plus att det blåste ute.


För trött

Jag hade igentligen tänkt skriva ett inlägg om min helg, speciellt gårdagen men jag känner det att jag orkar verkligen inte. Jag är trött men jag vet inte riktigt om jag är sova trött. Men hade tänkt lägga mig och läsa i min bok, som jag igentligen har läst en gång tidigare men det var ju över ett år sedan så jag har börjat om.

Ja men jag skriver väl i morgon i stället och lägger upp lite bilder då också.

Fredag

Det känns som att det är Söndag idag och sen så är det bara Fredag, men det är härligt de.

Igår fyllde man som sagt 19 år, och jag bakade faktiskt en tårta som var riktigt god. Sockerkaka och marängbotten med polkagris grädde och frukt på.

Jag fick en soda stream
En sminkning och håruppsättning till balen
Pengar
Sängkläder
Presentkort på åhlens
Presentkort på Gina tricot
En matvåg
och örhängen

Det är tråkigt att det är sånt taskigt väder ute, regnar gör det och jag vill ha sol.
Ska väl ta och göra mig i ordning för ska snart träffa mamma på Nenaz .


TJALÅ

Då har man gjort bort sista praktikdagen. känns mycket nice, vi fick till och med ett paket emd en marimekko kökshanduk. Det var gulligt av dom den kosta 95 spän till och med :) Ungefär sådär ser den ut, fast det var lite mindre och fler blommor på den. Men nu kanske känner igen blommorna, finns ju på jätte många frylar.





Ja bussresan var minst sagt dryg, är så jobbigt att åka då det är varmt. Det resulterade i huvudvärk och tortbotten till i morgon som jag funderade på att göra får vänta. Tror jag ska ta mig en dusch och sen kanske lägga mig.
bye

En dag kvar

Yes box då var det alltså en dag kvar. Och i morgon bär det av till villis, mindre lockande med en dryg bussresa men vad gör man inte :)

nu har vi åter igen en ny soffa i patriks lägenhet, denna gång ulfs gamla hörnsoffa. Det är värsta välgörenheten gällande Patrik, Han får lite begangnade möbler hit och dit.

Nu ska man väl återgå till disken, blev ett avbrott då alla började skriva till en på msn :)

bye

Beliver

Ja det finns då inte mycket att säga om dagen, håller i alla fall på att tvätta nu.

Det är bara TVÅ praktikdagar kvar. Kan ni tänka er att vi på fredag varit borta från skolan i TVÅ månader, tänka sig att det är så länge jag inte sett en del klasskompisar. Två månader är ju nästan ett helt sommarlov. Ne men jag tycker det känns nice att fara tillbak till skolan. Fast tråkigt att det inte är länge kvar vi får vara där tillsammans.

Både igår och idag har jag ätit kyckling med sötsur sås och ris. Ganska göda igentligen, fast hemma tror jag vi brukar äta det med fläskfile om jag inte mins helt fel. Var så länge sedan sist. Annars hände det inte mycket igår, var mest hemma och läste då jag inte var ute i solen och promenerade. Har även läst en hel del idag, men jag ligger inte bekvämt och tror jag klämt en nerv i nacken. Mindre skönt vill jag lova.

Nu har även patrik skaffat en blogg. Men jag kan tänka mig att den inte kommer bli skriven i ofta.

Planer till balen och sol.

Idag har det varit soligt och skönt ute, har varit ute med hannah på stan idag. Men vi har bara varit och kollat på stadium. Vi köpte oss lite och äta efter det och satte oss vid statyn utanför olerys och käkade. när klockan var närmare halv 5 så cykla jag hem till mig och Hannah for till Camilla. Dit ska jag också snart för att se hur det går för malena och sverige :)

Pratade även med Emelie idag. Hon kanske ska komma hit till min bal för att fixa med mitt hår och smink. Det skulle inte vara helt fel för bland mina vänner så är Emelie duktigast på sånt. Och ett plus är ju att hon har en jäkligt bra kamera som hon kan fota oss med.

Under min cykel färd hem så tog jag också lite kort på allt och inget. Höll bara kameran i ena handen och tog kort på allt möjligt när jag cykla. Bara på skit grejer också men man kan få väligt fina och härliga kort ändå. Och jag gillar svart vita kort.











Lunch stress

Den praktikdagen har gått ovanligt fort, till och med eftermiddagen. Men det var jäkligt stressigt över lunchen. Fisken och potatisen var om vart annat ofärdig. När vi hade potatis var inte fisken klar, när fisken var klar så var inte poratisen klar. Och sådär höll det på under lunchen. Vi hade många som stod och väntade på att få sin mat serverad. Ett tag tror jag vi hade 30 matgäster samtidigt som stod och väntade på att vi skulle komma med deras mat. Ja helt klart en intressant lunch. Men än fast det blev som det blev var det ingen som kom och gnällde.

Annars så har jag packat upp lite varor och syslat med att fylla på drickkylen med dricka. Tapade även en minut maid i golvet fast som tur var så gick den inte sönder än fast den är av glas. tapade även ner ett par burkar med cocacola då plattan gick sönder. Men det är inte så lätt att hålla plattan i ena handen och dra kortet, trycka in koden och öppna dörren till torrfrådet med andra handen.

Ne men jag kan inte säga annat än att det ska bli skönt med sovmorgon i helgen. Jag har varit så trött i veckan för jag har inte kunat somna i lämplig tid. Jag hade tänkt att gå och lägga mig tidigt ikväll men jag vettifan hur det blir med den saken. Tog ju en timmes vila i eftermiddags så så jätte trött är jag väl inte längre.

Inget bra är det på tv heller. Det är så trist när man inte har något att göra och samtidigt är det inget bra på tv.


Grattis till mig själv

För nu har jag G i engelska

Truly It´s OK to enjoy

Idag under lunchen har det varit full vart. allt tog slut, taco brödet tog slut så matilda var tvungen att fara på affärn mitt i allt och handla mer. Talrikarna tog slut, maskin diskmedlet tog slut, all sallad tog slut på samma gång. Nog för att vi kunde fylla på men det tar lite tid att hacka upp allt.  Eftersom diskmedlet tog slut fick vi hand diska, okej nog för att jag inte åkte på att göra det. Men det var ändå stressigt där ett tag.

 Igår när jag for från praktiken hade alla cyklar fått ett regn sadel skydd som är alldeles grönt med texten Truly It´s OK to enjoy. Jag höll även på att cykla hem i mina foppa tofflor som jag har som arbetsskor på praktiken. Men kom på det snabbt och fick vända och hämta dom.

hm ja orkar fan inte skriva något mer. Nu är i alla fall mirredolito här.

Nationella del 2

Ja som sagt idag var den andra delen av engelska nationella. Värsta delen dessutom jag hatar när man ska lyssna på det där bandet. Dom pratar otroligt fort och otydligt, plus att gamla bandspelare inte gör det bättre. Men men har jag tur så går det.

Efter det så kom jag till praktiken vid 2 tiden och eftersom vi fick sluta lite tidigare så hade jag bara 2 timmar och 45 minuters praktik idag. Ja i morgon är det fredag då, med praktik och en hemresa till Vilhelmina.

hm ja man ska väl hämta upp tvätten, packa och duscha.
bye

Hemma idag

Det blev till att stanna hemma idag. Fick migrän i går och med tiden blev det bara värre och värre. Så i morse då jag vakna hade jag fortfarande ont i huvet, om än inte lika mycket som under natten. Hade även halvt nackspärr efter att ha legat i den ställningen som gjorde minst ont i huvet och var otroligt trött. Har minst sagt sovit dåligt inatt när jag väl somnade. Det är inte roligt med migrän, och när man får det vill man ha det mörkt och tyst omkring sig. Vilket är omöjligt så som min kyl lever om.

Aja hur som helst börjar det kännas lite bättre i huvet. Funderar på att cykla till närmaste apotek för att se om det går att bota det sista av värken. Samt att fara på ica och köpa någon lunch. Föresten så var det inte bara huvudvärken som tärde igår. Fick en otrolig tandvärk också tack vara det. Ja kort och gott gårdagen var bara bajs, förmåde mig inte ens att se på de desperata husfruarna.

Ja och morgondagen bjuder på engelska nationella del 2. har än inte hört något hur det gick på första delen.


bjuder även på en muffins bild. Dom här gjorde jag och matilda i måndags.
choklad muffins med hallon och björnbär och vildabär muffins.
Vildabärmuffinsarna fick en frän blå färg. Tror jag ska göra bärmuffins hemma någon gång.

Greta

Greta
Greta hos morbror patrik



 Surläppen


9 månader?

Igår for jag och patrik till renström och för att hälsa på hanns mamma, och jag görde nästan hela vägen. förutom från början för då fick patrik köra ut från stan och en liten bit i ett samhälle där vi körde lite vilse. När vi kom hit fikade vi lite,spelade spel och sånt där. vi har även spelat krocket 5 gånger och jag har vunnit 3 :)

Patriks systerdotter på 4 månader är här och jag passar och gosar mer än gärna med hon. Och vist har det blivit en hel del komentarer om att 9 månader så har säkert vi också en unge. Greta är för det mesta snäll och lättsam men ibland kan hon också bli lite kinkig. Jag har fått byta min första blöja helt själv idag också, nog för att det var en kissblöja men ändå. Jag har klarat mig från att få spyorna på mig men för ett litet tag sen hamnade en rakt i knät på mig. Men vad gör det igentligen. I morse fick jag även mata hon med gröt. Ett söligt projekt vill jag påstå. Men det var ju första gången och jag har väl inte riktigt hittat tekniken för att få det så lite söligt som möjligt. Sen när hon är lite ostadig i nacken fortfarande är det lätt att hon nickar till och får näsan i skeden istället. Pyamasen var då inte ren efter måltiden och inte ungen heller. Min tröja fick sig även lite söl på. Men som sagt vad gör det :) Patrik verkar då även tycka om att hålla på med hon.

ne nu blir det lasange :)

RSS 2.0