Melodifestivalen

Ikväll så ser jag på melodifestivalen för första gången i år. Det brukar bli så att jag ser en omgång och sedan finalen alltså den stora. Tycker igentligen bara finalen är värt att se. än fast de senaste åren har jag bara sett repriserna för det brukar alltid vara annat att göra på final kvällarna. Fast jag tycker att det är lite så roligt att varje år så tror vi det ska gå så bra för sverige och det har det då minst sagt inte gjort.

Annars så njuter jag av första lovdagen som har bestått av bowling med Emelie,Ulf och Patrik. Fast jag kom sist. Sedan så har jag.Patrik och Isak spelat monopol och som vanligt så vinner patrik.

Fast trött är jag idag, jag tror jag somnade efter halv 3 tiden då patrik har hållit mig vaken med sitt stönade och svärande och springande upp och ner från sängen då han har borstat tänderna hundra gånger, gått över till ulf vid 1 tiden för att låna alvedon och försökt med andra huskurer för att lindra sin värk. Jag kanske ska säga att det är TANDVÄRK han har. Sen blev det så varmt också så jag gick och la mig på soffan där jag också somnade. Men inte fick man sova så mycket där heller igentligen. För katterna har bråkat och busat och levt om och kört rally på parkett golvet. Det är första gången jag verkligen har velat slänga ut dom för att dom levt om så mycket. Försökte sära på dom ett tag genom att ta upp spike i soffan och gosa med han. Fast det var han inte så sugen på, dessutom andades han på ett sätt som inte lät bra så jag släppte ner han igen sen var dom igång igen. DUMMA KISSAR :(






Lov

Ja idag får man lov då, en del i klassen fick det redan igår. Det ska bli skönt och näst sista lovet blir det ju också.
Snart ska man börja dra sig till skolan, men jag tar nog senare bussen hem idag. brukar vara lugnare på den.

här kommer två till bilder från igår.
 Det blev väldigt mycket kartonger i bageriet då vi plockade fram alla saker vi fryst ner.

 Som vanligt så ser jag alltid drogad ut på kort.







 
don här bilderna är tagna från http://ircl.blogg.se



Uppbaket

    Mina saker
______________________________________________________________________________________________

 Amandas tårta
 Johans tårta
 Camillas tårta
Mirres tårta
 Rebecas tårtor
 Jontes tårta
 Jessicas tårta
 Kommer inte ihåg vems tårta
 Inte den här heller
 Samma med den här också
 Jessica vid hennes bord





Snart då

Ja snart är det dags. Man ska snart fara till skolan och många har nog redan varit där sen halv 8. Fast jag känner att det inte är någon mening med att vara där så tidigt då allt jag har att göra idag är en tårta.

Sen så hoppas jag att Mirre han bussen. Hon sov här och for 06,34 då skulle bussen snart gå. Var nog jobbigt för hon om hon skulle gå med den packningen in till stan. Ja hon hade körlektion så hoppas det gick bra att köra också :)


Förberedelse

Idag var vi i bageriet till nästan halv 6, okej då vi började inte förens halv 12 men ändå. Vi har förberett oss inför morgondagen. Men det känns lungt nu för det enda jag har kvar i morgon är att göra två cortinatårtor, och bageriet öppnar halv 8 och vi ska vara klar till 2 då vi ska stå i resturangen och bli bedömda och granskade. Eller vi det är väl mest våra bakverk. Det ska dit en 20 bagare från olika bagerier och kolla på det vi gjort och sen ska tidningen dit och ta foton.

Det blir väl till att lägga in lite kort i morgon då. Men problemet är att vi har så mycket som vi har gjort som ska fram, och ett sånt litet bort allt ska stå på. Får väl se hur man ska fixa plats åt allt,speciellt då man har en stor tårta också.

Ja men igår så gjorde jag morotsoppa och bjöd Mirre och Jessica på, det är ju så gott och det blev rester till idag. Jag har nästan nyss ätit middag, att äta middag vid halv 8 är ju inte det jag ofta brukar göra. Först och främst var vi på teg vid sex nästan. Sen var vi på böleäng och letade reda på något hus där Mirre skulle lämna winerbröd i brevlådan. Det tog ju sin tid för båda var lika vilsna där. Sen in en sväng hos jessica och sen hem.

Men men nu ska man se på den där arga snickaren. bye

Surt

Idag lånade jag en bok med hälso drinkar från skolan. Jag tänkte att jag skulle prova den med Apelsin,citron och lime som är bra för hud och inre organ. Men jäklar vad sur den var, sen hade den säkert blivit godare om man haft en juice press och inte en mixer. Plus att det fakstiskt blev en katastrof i mitt kök, Botten på mixern lossnade lite så det ran sörja över bordet stolen och diskbänken innan jag lyckades fixa till det. Det vart söligt nanting och halva satsen gick till spillo. Men lite blev kvar och det räckte då gott och väl. Var så surt så det var lite svårt att få i sig och att jag fick halsbränna efter det. Men men är det bra för kroppen så är det värt det :)

I morgon så skulle vi ha med oss ett antal saker till bordsdekorations kursen. Det enda av de sakerna jag äger är en plastpåse så jag undrar hur det ska gå. Känns ju inte roligt att komma utan sakerna.

Jaja i morgon är det den dryga skoldagen men långa lektoner korta raster och engelska :P

PA-rapport

Just nu sitter jag och skriver det sista på min PA- rapport som ska vara inlämnad i morgon. Det är inte ett dugg roligt att skriva den och jag är less nanting.

I helgen var familjen här. Det blev mest till att gå på stan tror jag, jag köpte mig ett par skor och ett par väldigt rosa sommar byxor. Jag och Isak hyrde 3 filmer som vi kollade på och sen hände det inte så mycket mer. Fast man tappar lätt bort dom har jag märkt. Först på ica maxi försvan Isak och Pappa helt plötsligt, Överdrivet stort är inte ica maxi men det tar ändå ett tag att hitta åt dom igen. Jag kan tänka mig hur de små barnen måste bli rädda då dom tappar bort föräldrarna i det varuhuset. Andra gången så var det jag och mamma som tappade bort varandra, fast inne i stan då. Och mobilen låg glömd i bilen så det gick inte att ringa. både jag och mamma hade då gått på både den ena och den andra affären för att försöka hitta den andre. Tillslut så hittade jag i alla fall Pappa och isak, så pappa fick ringa till mamma.

Det var det och idag har man inte gjort något speciellt. Dom for ovanligt tidigt tycker jag och lämnade mig här själv :)
I morgon blir det åter igen skola och vi laddar för uppbaket på torsdag.

Snögubben

Idag började jag på min figurtårta och har gjort klart grunden för att sedan he den i frysen till nästa vecka då jag ska göra klart den. Gjorde även en mini snögubbe bara för att kolla hur det skulle bli att andvända kokos istället för marsipan. Och det blev bara bra så det ska jag andvända. 
Tårtan kommer vara lite i den här stilen.



Ikväll så har det väl inte hänt så mycket, jag och Mirre åt upp morotskakan från igår och kollade på du är vad du äter. Jag har även diskat en massa ikväll. Som Mirre skrev i sin blogg: Min vän Tone utnyttjade sin energi till diskning. Vilket är ett återkommande moment hos henne, fast det är det ju för alla. Men här så drar vi porslin hejvilt ur skåpen och det blir nå fruktansvärt mycket disk jämt.

Så sant så sant. Men ibland så ställer ju också dom upp på att diska. Vilket Mirre gjorde igår, men efter all matlagning och bakning så var det då lika mycket disk som då hon började, så det fick jag ta hand om idag.

Efter att jag farit hem från skolan idag så träffade Mirre våran handledare som vi ska ha på praktiken. En fjolårs student som gått samma linje som vi, och vi ska börja kl 5 på morgonen. Underbart, ne men det är inte så farligt första 2-3 dagarna är värst, sen blir man van. Kommer ihåg från förra praktiken då man gick upp tidigt på veckorna så vaknade man även tidigt på helgerna. Inte kunde jag då sova någe längre än till 8 på morgonen. Man började ju igentligen vakna där vid 6 tiden man låg kvar ändå för vad skulle man göra uppe. Det är arbetsskadan med bageri, man kan inte sova länge :)

I morgon börjar man inte förens kl 1 så det blir sovmorgon och Mirre ska sova över här. Sen är det helg vilket känns ganska skönt. Men familjen ska ju komma hit i helgen så ja, ne men det blir nog bra det.

Morotskaka

Igår så sa våran svenska lärare att om ni gör klart svenska uppgiften idag så får ni vara lediga i morgon. Eftersom vi bara har svenska på onsdagar så blir vi lediga hela dagen. Så jag stannade kvar på skolan två timmar extra efter att vi slutat för att göra klart den. Som jag för övrigt inte ens hade börjat på än, men klar blev den och idag har jag varit ledig.

Men i morse då jag vaknade var jag något förvirrad. Jag började vakna till och kände att det var  ljust i rummet. Jag förstod då att klockan i alla fall inte var 7 på morgonen för så ljust är det inte då. Jag var tvungen att tänka efter om det var helg, men det var det ju inte. Kom på att det bara var onsdag och fick smått panik för då måste jag ju ha försovit mig ordentligt. Fast jag kom ju ganska snart på att jag faktiskt var ledig idag :)  

Så vad har man gjort idag då. Jo jag har varit på stan med Mirre och Jessica, jessica något klagande på hennes fotvärk då hon hade köpt högklackat som hon gick i för första gången. Efter att vi gått där några timmar begav vi oss till Ica teget för att köpa lite middag som vi åt hos mig. Sen så gjorde vi en morotskaka, såg på tv och hade det gött.

Ja nu borde man gå och lägga sig. I morgon blir det bageri och sista rycket inför uppbaket nästa vecka.

god natt :)


Plugg

Att plugga är nog det tråkigaste som finns. Eller iallafall i de ämnerna man inte är nå bra på, och jag antar att då behövs det ju mer pluggande.

13e

Igår försökte vi fixa mitt avlopp i duschen, Ja jag fick som hjälp av mirre. Men det var då något som inte gick att göra något åt själv så man får nog ringa hit någon som kan fixa stoppet åt en. Men på gott och ont så kan man ju säga att mina duschar har blivit mycket kortare. Man måste ju som bli klar innan det blir vatten i hela badrummet :)
Eller så illa här det ju inte men det blir då inga lång duschar.

Idag så hade jag verkligen inget att göra på bageriet så jag kollade mest på då dom andra gjorde sitt.
Sedan var det bordsdekorations kursen där vi hade prov i färglära och det gick väl sådär.

Efter det så åkte jag med maria in till stan, vi gick på expert och en blomaffär och köpte tulpaner. Där fick vi varsin ask med mintpastiller. Det var väl ungefär det som har hänt idag och nå mer händer det nog inte. Ska kolla på changeling nu sen blir det väl till att gå och lägga sig.

bye

Helgen

Ja vad ska man säga om helgen, vist hade jag roligt men det sög att det var fullt på hotellet då vi skulle det. Det var jobbigt att det var jäkligt kallt ute och att min mobil la av där ett tag efter att den blivit blöt.
Men annars så har det som sagt varit roligt. Mirre och Jessica följde ju med mig till Villis och vi tre bodde hos patrik.

Resan hem tog lite längre tid än vanligt, det var mycket folk och vi blev ungefär en halvtimme sen. Sen for jag och Mirre till mig såg på scrubs och sen somna vi, Vi alla var nog ganska trötta efter helgen.

Sen var det upp till skolan i morse då, mycket snö ute såhär efter helgen då det snöat mest hela tiden.

Jag ska nog stänga av datorn och lägga mig nu. Tänkte att det skulle bli en tidig kväll, om man nu inte fastnar framför tvn ändå.



Puss på Patrik också som fyller år idag, Grattis babi <3


Projektarbetet

Igår så hade jag och Magdalena våran utställning.
På vårat projektarbete har vi frågat runt 100 personer vilken deras favorit tårta är. Sen har vi tagit ut de fem tråtor som fick flest röster, gjort dom och ställde ut dom i butiken så kunderna fick se.

har har vi då resultatet

På första plats: Prinsesstårta
 

Andra plats: Gräddtårta


Tredje plats: Jordgubbstårta


Fjärde plats: Schwarzwaldtårta


Femte plats: Chokladtårta




Fredag

Idag har det inte varit en allt förbra dag.
för lite sömn, att somna halv 3 gör ingen glad :) stressigt på bageriet nanting och människor som tränger sig före så man får rask och ugnen sist. vi blev en timme försenade från umeå och så vidare.

men jag och Magdalena hade vårtan tårtutställning idag. Det fick då bara fin fint.
ne nu ska vi väl typ sova så vi är pigga och glada i morgon :)

En torsdag

Från och med kl 3 på natten tror jag att jag vaknade en gång i kvarten för att kolla på klockan då det hela tiden känndes som att jag hade försovit mig. Men jag kom lite sen ändå tack vare jäkligt mycket trafik över tegsbron. tror det tog en kvart att ta sig över. 

Men som sagt, vi hade bageri iallfall. började på mitt citronbröd och det var ju snabbt gjort då jag bara skulle göra en fördeg som ska stå över natten. Sedan så började jag och Maggan på vårat tårt projekt. Vi ska ha en liten utställning i butiken i morgon för att visa folket.  Kanske att det kommer upp lite kort sedan.

Hm sen då, ja jag tog bussen hem. snöade nå jäkulskt och flera centimeter med snö på trotoarerna. Sådär mycket så det är jobbigt att gå och det bara kommer in i skorna :)
Och kvällen har bara bestått av tvättande.
nu ska jag ta hand om den lilla disk jag har kvar, packa och sen blire sängen eller ett One tree hill avsnitt om det har hunit laddas klart.

bye

RSS 2.0