Hello umeå, hello jobb sökning

Ja då har man anlänt igen i umeå, faktiskt så gjorde jag det redan i fredags. Patrik körde hit mig och stannade här över helgen. I fredags gjorde vi inte så mycket mer än att hälsa på hanns syrra med familj och handla på Ica Maxi. Vilket enligt mig blev ganska dyrt, var inte bara mat som skulle fyllas på. Köpte en del sminksaker och en bok också.

På lördagen flängde vi runt i olika butiker, bland annat på mediamarkt. Jag funderar på att köpa mig en laptop där. Men jag är lite osäker, både för att jag trivs med min som jag har nu om än det skulle vara väldigt skönt med en laptop. Och 4500 lax känns dyrt. Inte för att det är det igentligen för en dator. Men jag är inte van att lägga ut så mycket pengar. Sen så for vi hem och åt sushi. Efter det så for Patrik ut på fest, det var meningen att jag också skulle följa men jag fick så jäääkla ont i huvet så jag bestämde mig för att stanna hemma. Men nu fick jag ju massa cider över. Det är  är ju inte helt fel.

Söndag for vi ut till mediamarkt igen, Patrik kollade på en tv och jag kollade lite igen på datorn.
Senare mot 5 tiden så for Patrik hem igen och istället så kom hannah hit.

Idag så for vi ut på stan. Vi gick först på arbetsförmedlingen och det var så mycket folk så det tog nästan två timmar. Sen köpte vi lite lunch,for på stadium där hannah handlade, bokade en klipptid åt mig och sedan begav vi oss hem. Vilade lite, Städade upp, for på shell för att fylla på luft i hannahs cykel och sedan for vi på ica för att köpa glass och hämta ut ett paket. Sen for vi hem och skade massa potatis. Vi skulle äta potatismos och fiskpinnar och bjuda christer på mat också. Gjorde extra mkt potatis för att spara lite och steka upp i morgon med en vegetarisk biff.

Besöket på arbetsförmedlingen gjorde mig mest förvirrad och jag har blivit sjuk. Ont i halsen,snuvig och allmänt hängig.

nä nu orkar jag då inte skriva mer.

I morgon börjar arbetslösheten

Just nu är jag väldigt väldigt trött. Men det är för tidigt att lägga sig, dessutom har jag en tid att passa på facebook ;)

I morgon är det sista dagen på jobbet, sen är man ett stycke arbetslös bagare. Ja men vad gör man annat åt saken än att söka jobb. Vart dom nu kan behöva en bagare. Fast går ju ioförsig bra med annat jobb också. Synd bara om man inte ska jobba med det man utbildat sig till.

nä jag måst hitta på nå innan jag somnar :)

Stefan

Stefan klagade på att jag aldrig skrev något om han. vet inte vad jag ska skriva om han då men nu fick han i alla fall sitt namn med här.

Då var dagens kneg utfört, de här dagarna har gått långsammare än de andra. Kanske för att jag gör många nya saker nu så det tar längre tid att göra dom är sakerna som man redan kan. Igår så fick jag bakläxa två gånger under två timmar. Första för att jag råkat slänga fyra tårtor jag inte skulle, andra för att jag rågräddade anslagen ( tårtbottnar). Jag försökte ändå göra tårtor på dom, chansade på att det skulle funka. Men det gjorde det inte, när jag skulle lyfta upp de tre 16 bitars prinsesstårtorna jag hade gjort så funkade det inte utan dom ville gå sönder och fastna i bordet. Så det blev till att kasta dom i soporna och göra ett nytt anslag. 
 
Fick åka patriks nya bil idag för fösta gången, lite motor var det då i den och kunde dra iväg ganska bra.

Jag hoppas jag kommer isäng tidigt ikväll :)

Dagens tripp

Idag for jag och Patrik en sväng till lycksele för att kolla på en bil. Men det blev inget bil köp, var för mycket små saker som måste fixas för att det skulle vara värt. Vi tog en sväng på dollar,gick på åhlens och åt pizza också. Och hela tiden regnade det.

I morgon är det jobb igen, börjar inte förens 6 så det kommer ju nästan bli som sovmorgon om man tänker på tiderna förra veckan. Men jag känner mig inte redo för att jobba än, känner mig helt slut på för inte har jag fått sova så mycket jag velat i helgen för att ta igen lite sömn.

Det blir sista veckan i veckan, det känns mest dåligt men lite skönt också. Jag trivs där men kroppen säger nästan lite emot. Jag är less på att vara helt slut på efter jobbet och knappt orka göra något på kvällarna. Fotvärken är inte desamma som första veckan med det börjar på att kännas i knän och leder över att stå på nästan samma fläck och jobba mellan 8-9 timmar om man räknar bort rasterna. Innan slutet av dagarna är jag alldeles stel och det hinner inte riktigt gå över innan man ska börja jobba igen. Jag har även svårt att gå och lägga mig i tid på kvällarna, och när jag börjar kl 4 så är det änu jobbigare för jag somnar samma tid som när jag börjar kl 6. Jag tror det är fysiskt omöjligt för mig att somna tidigt förens jag är så slut så kroppen säger emot och jag somnar redan på eftermiddagen och sover tills nästa dag. Vilket brukar hända på fredagarna förutom den senaste då jag inte kom i säng förens halv 2 än fast jag klev upp halv 4.

Men men nu ska jag lägga mig och läsa och varva ner lite innan jag ska sova. Hojt

Blir inte alltid som man tänkt sig

Igår hade jag tänkt lägga mig tidigt eftersom jag var så trött efter att ha börjat jobba kl 4. Men inte kom jag då mig i säng förens närmare halv två. Först så for vi till dalasjö och kollade in grisfesten som dom kallade det, sen raggade vi bara runt lite. Men trevligt var det, och när vi kom hem vid halv 1 var jag inte till att somna ändå så då låg jag och läste i en timme.

Idag har jag mest bara legat inne för jag har haft så ont i huvet. Men jag har i alla fall rensat lite hallon med mammal.

I morgon ska vi fara till lycksele för patrik ska eventuellt köpa en bil där.

Ikväll blir det film med hannah :)

En vecka kvar

Idag har jag jobbat ca 10 timmar, och jag började kl 4 så nu är jag trött som tusan. Mina ögon känns som grus men jag har änu inte tagit mig i säng. Nu har jag bara en vecka kvar, sen tror jag att jag blir kvar i villis en vecka ytligare för att fara till umeå då man fått löning. Sista veckan ska jag då vara på kondis sidan.

Jag tycker våra kisse missar har bråkat mycket på sista tiden, dock ingen riktigt seriös kat fight för nog fan kan det bli liv i ett par katter som slåss. Men mer typ syskon gräl ( de är ju syskon så) och ibland jamar någon av kissarna gällt till då det gör lite för ont. Dom brottas och bitts och håller på, och man ser tydligt då det är lek och allvar.

Idag kom jag på att tänka på personer som är lite av rasister men ändå är vän med någon enstaka "utlänning". Jag kommer ihåg en gång då jag var med en som inte är från sverige och han var kompis med en rasist. Denna människa sa: än fast du är blatte så är du helt okej. Jag vet andra också som är " halv rasister" men en del "utläningar" duger att vara vänner med. 

nu ska jag nog lägga mig. Hojt  

Dagarna går

Nu är det bara två dagar kvar innan helg igen, de här tre dagarna som varit har gått otroligt fort. Men jag är nästan säker på bara för att jag säger så kommer de som är kvar sega sig fram. Det brukar ju bli så när man glädjs över att dagarna går fort. Idag började jag fyra så jag är ganska trött, men å andra sidan fick jag sluta redan kl 12. Jag fick bestämma vilken tid jag skulle börja i morgon. Så då sa jag mellan fem och halv 6 för jag ska vara klar med mackorna halv 7, och det är jag inte speciellt snabb på. Allt jävlas ost skivorna klistrar sig fast i varandra och plasten jävlas så jag ska plasta in dom, det är väl de två sakerna som gör att det tar så lång tid. Om jag inte mins helt fel så ska vi städa bageriet i morgon också.

I förgår var jag förbi en sväng på stallet och fick klappa lite hästar, det var mysigt att träffa birkarna igen.

Biten till tusen

Det var inte det smartaste att ha klänning igår kväll. Jag förstod att jag skulle ha rejält med myggbett idag men inte att jag skulle ha 44 bara på baksidan av ena låret. Räknat från knävecket upp till skinkan. Jag har 68 om man räknar in den vänstra sidan också. Men sen så tror jag det mest var där dom var också, har några på ena skinkan också känner jag. Det kliar väldigt mycket måste jag då säga! Tårna är också angripna, ett har jag rakt på spetsen av stortån, men till skillnad från de andra så kliar det inte utan gör enbart ont. Jag förstår inte varför alla mygg ska bita mig så mycket. Eller det är väl mest knotten

 Dumma dumma djur

Suck

Jag känner mig inte alls peppad på jobb i morgon.

Gårdagen

Vi hade då det väldigt trevligt igår, dock inte lika full vart som förra året. Det slutade med att vi splitrades ganska tidigt och jag och patrik for och hyrde en film. Vilken var ganska roligt för Robert och Erika följde också med in för dom skulle köpa mjölk. Men när vi stod och kollade på filmerna så tappade Erika ett mjölk paket på golvet så det gick sönder och det blev en liter mjölk som ran rakt ut på golvet. Det var faktiskt ganska roligt men kanske lite pinsamt för erika :)




Jag hittade en liten groda då vi spelade krocket :)

Kräftskiva 2

Om en halvtimme börjar vi äta kräftor. Lite alkohol är vist också inhandlat så det blir väl fler än jag trodde som ska dricka. 

Annars så har det inte hänt så mycket idag, vi var i alla fall och tog en glass på stenmans. 

Och jag kom på en sak jag skulle skriva igår. 
Igår så var jag och Patrik och handlade på Ica och när det var min tur tänkte jag betala med lite mynt eftersom jag har så himla mycket i plånboken. Men på något sätt råkade jag tappa ut ALLA dessa mynt på golvet, vilket nog är 50 kronor och mest i enkronor. Det bara rasade ut ur plånboken och klirrade som fan på marken. Det kändes ungefär som att alla kollade på mig då. Och jag fick stå där och plocka upp från marken med hjälp av en gubbe. Plus alla komentarer då som vad mycket dricks du lämnar osv. Hur som helst blev jag generad och säkert ganska röd i ansiktet. Det kanske inte låter så farligt, men pröva göra det själv. 

Kräftskiva

Ikväll så blir det kräftskiva.igår så inhandlade vi fyra paket kräftor,västerbottensost,toast och dekorationer. Det blir nog mysigt, men det ser inte ut att bli någon fest som förra året. Ingen verkar ju ska dricka.

Det ser i alla fall ut att bli fint väder idag också. Kanske man kan fara och bada idag igen?
Igår efter jobbet så for jag,linn och ulf ut till badviken och badade. Det var faktiskt mycket varmare i vattnet än jag trodde det skulle vara, så det var riktigt skönt att bada.

Men jag var trött igår kväll så jag somnade någon gång mellan 8 och 9 på kvällen. Sen så vaknade jag strax före 8 i morse så jag har väl sovit i 12 timmar. Men nu är jag utvilad :)



Jäsp

Jag somnade till på soffan ett tag, nu känner jag mig trött och seg.

Idag så sa jag att jag tyckte veckan hade gått fort, men jag skulle nog inte ha gjort det för efter det segade sig dagen fram. Men det är ju ändå bara en dag till sen är det helg. Det som har varit bra med den här veckan är att mina fötter börjar vänja sig. Jag är fortfarande lite öm i dom då jag slutar men inte alls som förra veckan. OCH bara för att jag skriver så här så kommer jag nog få skit ont i morgon. Men det ser ganska bra ut på konditori fronten, bakelse kylen är i princip full. Däremot pga frysen så är det lite sämre på bagar sidan. Känns jobbigt att jag ska över dit nästa vecka och jag kan tänka mig att det kommer bli tidigare än fyra en del nätter. 

Nä nu kommer patrik snart och hämtar mig. Bye 

Dagen

Jag steg upp kl halv 6, började arbetet med att göra tårtor som prinsess,jordgubb,blåbär och frukt + de tårtor som var beställda. frukttårtan var till en beställning,senare på dagen kom den som hade beställt och sa att hon inte ville ha den längre för att en annan redan köpt tårta. Sen blev det hallonbomber,nejlikor,kladdkaka,två olika mazariner,grodor,beskvier,myrstackar och potatisbakelser. Innan jag gick hem fick jag även kalvla ut pajdegen. Slutade kvart över 3 men jag tror det hade gått fortare om jag inte surrat på med kattis när hon var i bageriet och packade bröd men det var ju trevligt och jag hade väl inten brådis hem:) Hade tänkt lagra upp med nejlikor men då klockan blev så mycket så orkade jag inte, det får bli i morgon i stället Jag fick även jobba själv i eftermiddag då de andra jobbat natt och gick hem tidigt. Nu när vi har problem med frysen så behövs det två i stället för en som jobbar natt.  

Nu blir det snart sängen, och det är bara två dagar kvar till helg. Troligen så blir det kräftskiva då :)


15 timmar

Igår efter arbetsdagen var jag jätte trött, så klockan 5 på eftermidagen somnade jag och vaknade inte förens 12. Jag gick och borstade tänderna och la mig igen för att inte bli för pigg så jag skulle vara uppe hela natten. Så då somnade jag vaknade till lite tvärt då patrik kom hem vid två efter att ha varit och padlat och sen sov vi till kl 9. Så jag har alltså sovit i 15 timmar. Helt sjukt måste jag då säga, och nu kan man ju tro att jag är ganska utvilad. Men efter att ha sovit för mycket kan man ju bli ganska trött och seg. Jag var även ganska hungrig då jag vaknade för jag hade inte ätit på ett dygn då.Men det var ändå skönt att sova mer än de 5 timmar per natt jag gjort i veckan. Det är också skönt att inte ha ont i fötterna längre.

Idag så håller jag och Patrik på att städa i lägenheten och rensa bort saker vi ska he till frådet. Vi har även städat ut ur frådet för att få mer platts för de saker vi ska he ner nu. Rensat ur nå lådpor för att he nya saker i dom.

Men nu fick vi besök så vi har tagit en paus, än fast det ser förjäkligt ut nå med saker överallt. En del ska slängas och en del ska som sagt ner i  frådet och allt ligger just nu i högar på golvet.

RSS 2.0